Hrup lahko povzroči nepopravljivo okvaro sluha, poleg tega pa je eden ključnih vzrokov za stres. Hrup na delovnem mestu je resna grožnja za zdravje delavcev. Je eden najpogostejših dejavnikov tveganja pri delu.

Najboljša preventiva je izogibanje hrupu, ampak, ko te možnosti ni, se je potrebno pred hrupom zaščititi s ščitniki pred hrupom. V svetu se proizvajajo različne vrste protihrupne zaščite delavcev, ki se uporabljajo v hrupnih okoljih. Vendar pa večina teh izdelkov ni prijetna za nošenje, ni higienična, poslabša razumevanje, zato se je delavci pogosto izogibajo - čeprav vedo, da obstaja nevarnost, da si poškodujejo sluh.

 

ZAKAJ JE POTREBNA ZAŠČITA? Ker je hrup nazaželen ali škodljiv zvok, ki v naravnem ali življenjskem okolju vzbuja nemir, moti človeka in škoduje zdravju in počutju ali škodljivo vpliva na okolje. Dojemanje zvoka kot hrupa je deloma tudi subjektivne narave, odvisno od občutljivosti posameznika. Hrup moti komunikacijo, počitek in spanec, zmanjšuje koncentracijo in produktivnost ter negativno vpliva na psihofizično ugodje ljudi.

 

 

zascitimo_svoja_usesa_pred_hrupom_poskodbe_sluha_so_lahko_trajne_lahko_nastane_naglusnost_ali_tinitus_piskanje_v_usesih_audio_bm-slusni_aparati

 

Sluh je izjemno pomembno čutilo, ki je že od našega rojstva izpostavljeno številnim nevarnostim. Poškodujejo ga lahko različne bakterijske in virusne okužbe, še preden odrastemo in veliko prej, preden zaradi starosti skoraj popolnoma oglušimo. Izredno pomemben dejavnik, ki vpliva na naš sluh, zdravje in počutje, pa je hrup. Zato vsako zadnjo sredo v aprilu praznujemo mednarodni dan ozaveščanja o hrupu. Hrup, ki ga je v našem okolju vedno več, pa prav tako spada med oblike onesnaževanja.

 

 

 KAKO SE LAHKO ZAVARUJEMO PRED HRUPOM?

UDOBNI MEHKI ČEPKI IZDELANI PO MERI - ZA MIRNO SPANJE

sluh3

Kakovostno spanje je ključnega pomena za naše zdravje in dobro počutje. Pogosto se soočamo z zvoki iz okolja, ki spanje motijo. Morda zaradi zvokov iz okolja težje zaspimo, ko pa spimo, spanec ni trden ali se iz njega celo prebujamo. Nekatere ljudi pri spanju motijo že najtišji zvoki iz okolja. Morda so to zvoki z ulice, iz stanovanja, smrčanje partnerja,...

Naj vas zvoki iz okolja ne motijo! Uporabite po meri izdelane mehke čepke ZA-SPIM, ki so zelo udobni in s posebno prezračevalno odprtino.

S čepi za spanje ZA-SPIM si zagotovite miren sen. Še vedno boste slišali budilko. Zjutraj se boste zbudili naspani in zadovoljni z energijo, ki ste si jo nabrali s kakovostnim spancem.

Oglasite se v najbližjem AUDIO BM slušnem centru >>

 

 

 

PO MERI IZDELANA PROFESIONALNA ZAŠČITA PRED HRUPOM

Najboljša preventiva je izogibanje hrupnih okolij, ampak, ko te možnosti ni, se je potrebno pred hrupom zaščititi s ščitniki pred hrupom. V svetu se proizvajajo različne vrste protihrupne zaščite delavcev, ki se uporabljajo v hrupnih okoljih. Vendar pa večina teh izdelkov ni prijetna za nošenje, ni higienična, poslabša razumevanje, zato se je delavci pogosto izogibajo - čeprav vedo, da obstaja nevarnost, da si poškodujejo sluh.

V AUDIO BM slušnih centrih vam po meri izdelajo profesionalno Dreve DLO zaščito sluha pred hrupom.

Udobni ušesni čepki DLO za varovanje sluha so narejeni po meri za vsakega uporabnika in vsebujejo filtre, ki prepuščajo govorni signal. Na ta način se zaščiti sluh, istočasno pa je uporabniku omogočeno razumeti sogovornika v hrupnih okoljih. 

 

 

Oglasite se v najbližjem AUDIO BM slušnem centru >>